Областният управител на Смолян, Захари поздравява строителите и всички, свързани с тази професия, случай 26 октомври – Деня на строителя.

"Уважаеми архитекти, проектанти, строителни инженери, работници в сферата на строителството,

Ежедневието на съвременния човек е немислимо без сградите, в които живеем, работим, забавляваме се, и съоръженията, които ни осигуряват мобилност и достъп. Инфраструктурата е един от основните показатели за развитието на обществото, от Древността до наши дни строителната дейност е сред най-ярките свидетелства за еволюцията на човечеството.

На вас – строителите, е отредена нелеката отговорност да осигурите комфортна и безопасна среда за живот, отговаряща на географските условия и социално-икономическите нужди на всеки регион. Уверен съм, че в област Смолян и България работите висококвалифицирани специалисти, които сте запознати и прилагате успешно новите технологии и стандарти в строителството!     

Приемете моите поздравления по случай 26 октомври – Деня на строителя! Пожелавам ви здраве и благополучие! Нека съграденото от вас се надгражда, цени и стопанисва съвестно за поколения напред!“, се казва в поздравлението на областния управител на Смолян.