Областният управител на Смолян, Захари Сираков поздравява жителите на областта по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това съобщиха от Областна администрация – Смолян.

"Уважаеми жители на област Смолян,

Приемете моите искрени и най-сърдечни поздравления по повод 138 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия! Шести септември 1885 година е онази дата в българската история, която е събирателна точка на най-дръзките и съкровени събития в развитието на млада България. На тази дата, българският народ за пореден път доказва своята сила, решителност и жажда за единство, осъществявайки обединението на нацията си.  Доказателство, че нас, българите, трудностите не могат да ни разединят, а ни обединяват, защото сме народ горд и свободолюбив с история и национално самочувствие!

Да помним делото на онези смели и достойни българи, благодарение на които е реализиран българският идеал - обединение на българските земи! Да предадем на децата си обичта към Родината! Нека бъдем единни, за да градим една съвременна и обединена България! Честит празник!“, се казва в поздравлението на областния управител на Смолян.