Областният управител на Сливен Чавдар Божурски поздрави МВР по случай личния им празник - 5 юли. Това става ясно от официален поздравителен адрес:

Уважаеми служители на ОДМВР-Сливен,

Скъпи колеги,

Приемете моите най-сърдечни поздравления и пожелания за здраве и много професионални и лични успехи по случай празника на Министерство на вътрешните работи – 5 юли!

Професията, която сте избрали, е трудна и често неблагодарна, но в същото време отговорна. Именно Вие и вашата всекидневна дейност сте в основата на обществения ред. Вашият дълг не приключва с края на работния ден или дежурството, а продължава денонощно, седем дни в седмицата, за цял живот и дори отвъд него.

Вие сте наследници на първите служители на МВР отпреди 145 години, а след вас ще дойдат други колеги. Но професионализмът, честта, принципите и борбата за реда и законността в името на България остават неизменни.

Убеден съм, че в МВР работят достойни хора, които и занапред ще продължат да служат доблестно на държавата и да се грижат за сигурността и противодействието на престъпността.

От името на гражданите на област Сливен и от свое име изразявам благодарност и уважение към Вашия труд. Желая на Вас и на Вашите семейства здраве и щастие, сили и търпение и още много изпълнени професионални и лични цели!