Областният управител на Кюстендил проведе работна среща с новоизбраните депутати от региона, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил.Срещата бе инициирана от инж. Александър Пандурски. В нея се включиха Снежана Траянска от ИНТ, Христо Терзийски от ГЕРБ – СДС и Бойко Клечков от "БСП за България“. Народният представител от "Продължаваме промяната“ Георги Стамов не успя да присъства заради служебни ангажименти.

"Важното е за област Кюстендил да работим като един екип, който защитава интересите на местните жители и се бори за реализирането на ключови инфраструктурни проекти и добри политики в региона“. С тези думи се обърна към новоизбраните народни представители от 10 МИР – Кюстендил областният управител инж. Александър Пандурски. Той ги поздрави за избирането и изрази надежда, че, независимо от политическата принадлежност, с обединени усилия, ще работят заедно за развитието на региона.

"Благодаря ви, че откликнахте на тази покана. Трябва да знаете, че в лицето на Областна администрация винаги ще имате един коректен партньор, който има желание да работи и съдейства за реализирането на добрите политики за Кюстендилски регион“, заяви инж. Пандурски. Той обясни, че за тези няколко месеца Областната управа е дала "зелена светлина“ на няколко проекта и е съдействала по казуси, които са били на дневен ред за решаване. Заедно с представителите на законодателната власт бяха обсъдени редица проблеми и въпроси, касаещи общините от Кюстендилска област. Бе коментирано и значението на големите инфраструктурни проекти, които трябва да се реализират, за да се даде тласък на местната икономика. Поставена бе и темата за подкрепа на малкия и среден бизнес, но също така и търсенето на начин за привличане на големи инвеститори. "Разчитаме на вас да привлечете такива инвеститори. Имаме подходящи терени и имоти в областта, които биха могли да се използват за реализирането на големи инвестиции“, заяви още инж. Пандурски.

Венцеслав ИЛЧЕВ