Областният управител на Кюстендил Катя Димитрова проведе работна срещна с народните представители от региона, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Срещата се състоя в залата на Областна администрация. На нея присъстваха народните представители от 10 МИР – Кюстендил - Бойко Клечков, Георги Стамов, Снежанка Траянска и Христо Терзийски. В срещата се включи и зам.- областният управител на Кюстендил Любомир Терзийски.

Катя Димитрова запозна народните представители с поставените проблеми и казуси от кметовете на деветте общини в Кюстендилска област. През изминалата седмица областният управител се срещна с представители на местната власт, за да се запознае на място с работата на общинските администрации и с актуалните и проблемни теми по места. Тя помоли за съдействие четирима депутати за придвижването на различни проекти по места. Проектите са най-вече за изграждане на ВиК инфраструктура. Фокус по време на разговора бе и как да се реши дългогодишният казус с неизползваемия терен на бившите казарми в Кюстендил. Обсъдено бе каква инфраструктура може да се изгради там и какъв инвеститор е възможно да бъде привлечен за този терен. Другата дискутирана тема бе казусът с ВиК Асоциацията. Депутатите и областният управител се разбраха също да инициират съвместна среща между представителите на образованието и работодателските организации в Кюстендил, за да се обсъди темата с подготовката на специалисти в сфери, за които има дефицит на кадри.

"Сигурна съм, че ще работим добре. Изцяло разчитам на вас, за да защитаваме заедно интересите на нашата област и да се борим за нейното по-добро развитие", заяви Катя Димитрова.

Венцеслав ИЛЧЕВ