Областният кризисен щаб заседава в Пловдив във връзка с влошаващата се ситуация с коронавируса, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив. "Ситуацията в страната и областта става все по-сериозна. Наблюдава се трайна тенденция за повишаване на заболеваемостта. Предвид активните случаи тя ще се влошава още повече", каза областният упранвител Йордан Иванов преди заседанието на щаба.

Към днешна дата 14-дневната заболеваемост в Пловдивско е 614 на 100 000. 831 разкрити легла има в Пловдив и областта, за щастие от тях 347 свободни. В 19 училища в областта са регистрирани 35 новозаразени, в 4 детски заведения – 4 положителни случая през последното денонощие.

"От здравното министерство в РЗИ Пловдив вчера е получено писмо, с което министърът препоръчва да се обърне внимание на масови мероприятия като музикални фестивали и други с препоръка те да бъдат преустановени - днес ще обсъдим и това на Щаба. Ще вземем решения и да започнем да следим отделно леговата база за деца и настанените, защото това е изключително чувствителен въпрос за обществото. На пето място, със съдействие на РУО, ще обсъдим заболевмаемостта по общини и дали ще се предприемат нови мерки", каза още Иванов.

Цветана ТОНЧЕВА