Днес от 10.30 часа в зала "Европа“ на Доходното здание в Русе ще се проведе регионален форум, посветен на дуалното обучение, съобщиха от Областна администрация. Предвижда се събитието да бъде открито от заместник областния управител Людмил Христов. Инициативата се организира съвместно от Областната администрация и Регионалното управление на образованието.

В рамките на близо два часа учители и експерти от региона ще имат възможността да обсъдят предизвикателствата в сферата на професионалното образование, както и да обменят опит по ключови въпроси в областта. Фокусът на конференцията ще бъде най-вече върху механизмите за насърчаване на партньорството между училищата и работодателите.

Предвидено е по време на събитието да се проведе и модно ревю на възпитаници на Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова“, а във фоайето ще бъде представена тематична изложба от училищата, в които се възпитават ученици в дуална форма.

Форумът се реализира и с подкрепата на Община Русе, като неговата цел е да популяризира дуалното обучение сред работодателите, учениците и техните родители.