За четвърта поредна година Областна администрация на Софийска област защити успешно системата за управление на борбата с подкупването. На официална церемония днес управителят на ТЮФ НОРД за България инж. Стоян Йотов връчи на областния управител Иван Иванов сертификатът за новия период, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - София област.

Софийска област е първата и единствена администрация в България и Европа, въвела и сертифицирала през 2019 г. система за управление на борбата с подкупването в съответствие с международно признатия стандарт ИСО 37 001:2016 и международните индикативни нормативни регламенти.

"Областна администрация защити успешно и поддържа – защото поддържането е по-трудния процес, управлението на борбата с подкупването. Това е заслуга на целия екип и разбира се, на областния управител Иван Иванов, на ръководството, което гарантира приемствеността и стабилността на постигнатото. Управлението на борбата с подкупването ще позволи на администрацията от една страна, и на инвеститорите и гражданите – от друга, да говорят на един и същи език“, каза при връчването на сертификата Стоян Йотов.

"Сертификатът е част от цялостната антикорупционна политика на областната администрация на Софийска област. С това, че защитихме нов сертификационен цикъл показваме своя постоянен, систематичен ангажимент в борбата с корупцията. Това, че сме пионери в този процес ни задължава да не отстъпваме от постигнатото“, подчерта областният управител на Софийска област Иван Иванов.