Регионалната организация на Съюза на инвалидите в Шумен потърси съдействие от областния управител д-р Владимир Йолов за осигуряване на самостоятелни помещения за клубна база в някои от общините в област Шумен, съобщиха от институцията. На среща с областния управител председателят на регионалната организация на Съюза на инвалидите Иванка Казакова заяви, че срещат затруднения да извършват своята дейност, защото нямат самостоятелна клубна база в общините Шумен, Велики Преслав, Хитрино и Никола Козлево.

Областният управител се ангажира да се търси решение на проблема и изпрати писма до кметовете на тези общини с молба да окажат съдействие на общинските организации на Съюза на инвалидите, за да няма пречки за нормалното осъществяване на тяхната дейност. "Подкрепата за регионалната организация на Съюза на инвалидите е част от осъществяване на държавната политика за правата на хората с увреждания и подобряване на качеството им на живот посредством създаване на условия и предоставяне на възможности за пълноценно им и равноправно участие в общността“, е позицията на областния управител д-р Владимир Йолов, изразена в писмата до кметовете.

На срещата бяха коментирани теми и проблеми, които ще се обсъждат на предстоящи заседания на Областния съвет за хората с увреждания.