Проект за облагородяване на междублоково пространство в Русе се е превърнал в кошмар за живеещите от няколко блока на улица "Луи Айер" в квартал "Дружба 1". Идеята за изграждане на по-добра среда за живот останала само на фаза разкопани улици и тротоари, частично засипани с камък, дупки и камари строителни отпадъци, предава NOVA.

"Тревожат ни сроковете за изпълнение, които не са спазени. Според поставените табели ставаше въпрос за четири месеца, но вече девет междублоковото пространство е разкопано навсякъде. При дъжд ходим в калта", обясни Ивайло.

Други живущи в района коментират, че не могат да използват колите си, защото багер изкопава дупка пред гаражите им. "На ден работят по двама-трима души. Вчера обаче за един ден свършиха работа като за около три месеца", посочи жител на Русе.

Кметът на града Пенчо Милков обясни, че проблемът е от няколко месеца. "Проектът беше заварен в началото на моята работа. Исках да го реализирам, за да покажа приемственост, затова сме отделили 1 млн. лева", разясни той.

Градоначалникът посочи, че строителят е установил, че проектът в частта за ВиК не отговаря на терена. ВиК проектантът от София пък изобщо не бил стъпвал на място. "Обектът е спрян, ситуацията е Бейрут, кал и мизерия - така е", каза Милков.

Той обяви, че е извършено препроектиране и предстои асфалтиране. Зам.-кметът по строителство увери гражданите, че до края на следващата седмица се очаква проектът да бъде завършен.