Обилен сняг вали в област Смолян, като само на места интензивността на валежите е средна, съобщи за Радио "Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление - Смолян. Температурата на въздуха е в интервала от минус 3 до 4 градуса. Все още няма въведени ограничения за движение заради снеговалежите, но водачите трябва да шофират внимателно и с автомобили подготвени за движение при земни условия. Машините на снегопочистващите фирми са на терен и почистват снега.

Заради проливните дъждове през почивните дни има много подкопани и пропаднали пътища и са въведени следните ограничения:

Движението по пътя Девин – Кричим е ограничено за товарни автомобили заради придошла река Въча, пропускат се само леки автомобили, като преминаването им се регулира от полиция.

Движението по пътя Смолян – Девин е ограничено за всички автомобили, защото пътят е подкопан от придошлата река.

Еднопосочно в едното платно заради пропадане на пътя се осъществява движението по направленията Неделино – Бял извор, Доспат – Девин, Девин – Доспат, в района на село Тешел, на две места по Стойките – Пампорово, както и Смилян – Могилица. Във всички участъци има поставени пътни знаци и движението се регулира от Пътна полиция.

В Смолян вали сняг, пътните настилки са мокри и заснежени. Движението в сутрешните часове е по-интензивно по централните улици, кръстовищата и входно-изходните артерии.

Нели ГЕРГЬОВСКА