ОбС-Казанлък обявява конкурс за избор на обществен посредник на Община Казанлък за мандат 2024 – 2029 г., предаде репортер на "Фокус"

Ето и обявата:

"На основание чл.21а от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.3, ал.2 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, чл.7, ал.2 и ал.3 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на община Казанлък и в изпълнение на Решение №261 взето на заседание на Общински съвет - Казанлък, проведено на  26.09.2024 г., Протокол №20.

Общински съвет Казанлък обявява

К О Н К У Р С 

за избор на обществен посредник на Община Казанлък

за мандат 2024 – 2029 г.

 I. За обществен посредник съгласно чл.8, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на Община се избира пълнолетен, психически здрав, неосъждан, български гражданин, с високи морални качества, с постоянен адрес на територията на община Казанлък, със завършено висше образование и минимум 5 години трудов/осигурителен стаж.

II. За участие в процедурата по номинация на обществен посредник, съгласно чл.8, ал.3 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Казанлък, кандидатите представят:

- мотивационно писмо;

- автобиография;

- диплома за завършено висше образование;

- свидетелство за съдимост;

- документ, удостоверяващ трудовия/осигурителния стаж;

- удостоверение, че не се води на отчет в психодиспансер;

- документи по преценка на кандидата (за допълнителни квалификации, референции и др.).

III. Документи за участие в конкурса за избор на обществен посредник на Община Казанлък се подават, чрез председателя на ОбС - Казанлък, в канцеларията на Общински съвет - Казанлък, стая №7, в сградата на Община Казанлък, гр. Казанлък, ул. “Розова долина“  №6,  в срок до 08.11.2024 г.

- телефони за контакт: 0431/98 215 и 0431/98 217

IV. Комисията по номинация на обществен посредник, избрана с Решение №261 по Протокол №20 от 26.09.2024 г. на ОбС Казанлък, разглежда постъпилите документи от кандидатите и поканва,  на основание чл.9 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на Община Казанлък, кандидатите отговарящи на изискванията на чл.8 от Правилника на интервю. Списък на допуснатите до интервю кандидати и датите на провеждането на събеседването ще бъдат обявени след 11.11.2024 г. на сайта на Общински съвет - Казанлък.

Общественият посредник се избира с решение на Общински съвет Казанлък, с квалифицирано мнозинство от 2/3 от членовете си.

Подробни правилата по избор на обществения посредник и условията за участие са регламентирани в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на Община Казанлък, публикуван на интернет страницата на Общински съвет – obs.kazanlak.bg.

Николай Златанов /п/

Председател на Общински съвет - Казанлък".