Основно училище "Гео Милев" - Пловдив обявява прием за набиране на ученици в 5 клас, които ще изучават засилено иновативната учебна дисциплина "Компютърна анимация", в нова специализирана паралелка.

Модерната специализация ще даде възможност на завършилите да придобият базови познания в областта на електронната анимация и графика и ефективно и компетентно да използват техните елементи.

Учениците ще бъдат обучени сами да създават анимационни, визуални и медийни продукти. Ще научат какво е специализиран софтуер, техниките в компютърната анимация и как могат ефективно да бъдат използвани.

Децата ще се научат да създават анимационен клип, чрез използване на специализиран софтуер, както и ще могат да ползват приложения на специфични програми за създаване на компютърен анимационен продукт.

Изучавайки компютърна анимация, те ще получат както теоретична, така и практическа подготовка за видовете анимации, етапи и операции при създаване на анимационни и визуални продукти.

След завършване на курса на обучение учениците ще притежават умения за създаване на растерни изображения, редактиране на векторни графики, изработка на анимирани банери, режисиране на компютърни анимации.

Най-добрите ще могат да надградят наученото в висши учебни заведения и впоследствие да се насочат към професионалното направление за професията "Компютърен аниматор", в която ще имат възможност да работят в аудиовизуалните изкуства и съвременни техники, както и в производството на медийни продукти.

Формата на обучение в дисциплината "Компютърна анимация" в Основно училище "Гео Милев" ще бъде дневна, като всички завършили ще получат солидни знания по компютърна анимация и компютърна графика - едни от най-търсените и най-добре платени професии, както в нашата страна, така и по света.

Специалността "Компютърна анимация" e чудесен избор за тези, които желаят да превърнат своя талант и хоби в бъдещата своя професия.

Нека припомним, че основно училище "Гео Милев“ едно от най-старите учебни заведения на Пловдив. Намира в Стария град и се слави от години с успешно обучение чрез нетрадиционни форми.

Педагозите в школото често използват нестандартни и експериментални, но ефективни преподавателски похвати, за да мотивират своите ученици. Училищният екип е привърженик на позитивното образование.

Неформалните методи на работа в основно училище "Гео Милев“ са не само успешни, но и създават позитивна и увлекателна образователна среда, смятат експерти.