Велико Търново е част от Международното туристическо изложение ТТR, което се провежда в Букурещ, Румъния. Старата столица е представена от Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов“, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Велико Търново и неговите забележителности продължават да са притегателен център както за индивидуални, така и за организирани румънски туристи. Румъния е най-големият чуждестранен пазар за великотърновския туризъм. Ежегодно хиляди румънски граждани посещават старата столица, като целта на общинската туристическа агенция "Царевград Търнов“ е да запази тази тенденция“, заяви управителят Борислав Йорданов.

Международното туристическо изложение се провежда за 48 път и тази година ще продължи до 12 ноември. Информационният щанд на Министерството на туризма на България е с площ от 150 кв.м и е най-големият на изложението. Участие вземат общо 18 фирми и Общини, които имат възможност да представят своите туристически продукти и услуги пред професионалисти, включително туроператори и хотелиери. TTR е място за обмен на добри практики, които са от решаващо значение за по-нататъшното развитие на туристическия сектор.