По цялото протежение на бул. "Хаджи Димитър" има знак В27 - "Забранени са престоят и паркирането", съобщи за "Фокус" директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов

Забранителният знак В27 се поставя в пътни участъци, в които спрелите автомобили затрудняват или пречат на пътното движение, като ограничават видимостта и широчината на платното за движение. 

Слагането на пътните знаци е ангажимент на фирмата, която извърши ремонта на булеварда. Строителят е трябвало да постави знаците преди пускането на движението, за да се регулира правилно трафика. 

Към момента обаче има дори липсващи знаци Б2 - "Стоп! Пропусни движещите се по пътя с предимство". Такъв е случаят с пресечката с ул. "Лерин". 

Както по-рано съобщихме, тази сутрин движението по бул. "Хаджи Димитър" е кошмарно. Кметът Костадин Димитров разпореди незабавна проверка на място от "Общинска полиция".

"Където имахме основание, сме глобили и изгонили спрелите автомобили. Фирмата изпълнител не е сложила голяма част от знаците за забранено спиране и в тези участъци нямаме основание" - коментира Димитров.

Кметът е разговарял с директора на ОП ОКТ Георги Стоилов да настояват по-скоро да се сложат необходимите знаци по булеварда.