ОИК-Видин препрати по компетентност на Прокуратурата жалба, придружена с видео материал, за изборни нарушения, предаде репортер на "Фокус". ОИК-Видин е разгледала жалбата, взела решение и изпратила жалбата на Районна прокуратура – Видин по компетентност. В решението си ОИК -Видин е уточнила, че не разполага с правомощия да извършва разследване за установяване на твърдените нарушения. Такива правомощия имат органите на Прокуратурата и МВР. 

Жалбата, придружена с видео материал за изборни нарушения, е подадена от щаба на "Има такъв народ“ и е била адресирана до ОИК и ЦИК.  Кандидатът за кмет на Видин, издигнат от партията Милен Милчев, разпространи три видеоклипа, които предостави и на "Фокус“ за това ,че в 72-ра СИК в ромския квартал "Нов път“ днес около 16 часа "знакови“ фигури са влезли в помещението неколкократно и са пуснали по над 10-тина бюлетини в урната, със съдействието на член на СИК.  След заснемането на клипа и подаването на жалбата, по думите на Милчев активността на гласуващите в секцията е сведена до  минимум. 

За същия случай е подаден сигнал на 112 и от още един кандидат за кмет и по- късно представители на МВР са снели обяснения от подалия сигнала Огнян Ценков, каза той за "Фокус".