ОИК Сливен вероятно ще поиска проверка дали кандидатите за кметове и общински съветници са осъждани. Повод за това е информация в публичното пространство, че има регистрирани кандидати, които са попълнили декларация, че отговарят на законовите изсиквания за участие в местните избори, а всъщност са осъждани. Това съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия в Сливен Тодор Тодоров.

По думите му, ако това се окаже вярно, кандидатите ,които са си позволили да попълнят документ с невярно съдържание, подлежат на санкция и ще бъдат предадени на Прокуратурата. Към момента, ОИК Сливен е заличила двама кандидати за кметове на кметства в селата Чокоба и Младово, защоте не са отговаряли на исикванията за уседналост, а кандидат за поста в село Камен се оказало, че е с условна присъда за ПТП след употреба на алкохол.

От Комисията в Сливен вече са одобрили образците на бюлетините за вота на 29 октомври. Секционните избирателни комисии в общината ще са 181. 10 ще са секциите за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в Община Сливен. Девет от тях са в Сливен и една в Крушаре.