ОИК – Кюстендил закри три секции за гласуване на местния вот. Пред журналисти председателят на Общинската избирателна комисия Венцеслав Механджийски съобщи, че има закрити три секции, предаде репортер на "Фокус“. Една от секциите е била в бившия Миньорски дом, а втората е сформирана в ареста в Кюстендил. Третата закрита секция е била подвижна.

"Останаха три подвижни секции. Те ще обхванат всички желаещи да гласуват по този начин. Имаме общо 96 заявления“, каза Механджийски. По думите му вече е създадена организация за прием на бюлетините и изборните книжа след приключване на изборния ден. Ще се раздават номера на пристигащите представители от секционни избирателни комисии. По тези номера те ще влизат в изчислителния център. Обичайни за всички избори са и подадените до този момент сигнали и жалби, те касаят предимно агитационни материали.

Механджийски изрази задоволство относно организираното и проведено обучение на членовете на секционните избирателни комисии. То е преминало при голям интерес. Присъствали са над 600 души.