Общинската избирателна комисия в Кюстендил е взела решение относно използването на една избирателна кутия в някои от секциите за гласуване, предаде репортер на "Фокус“. Има получена информация, че в някои от секционните избирателни комисии се ползва една избирателна кутия, в която се поставят бюлетини от хартиено гласуване и бюлетини от машинно гласуване. Решението на ОИК – Кюстендил гласи, че "При започване на работа на СИК, ако хартиени бюлетини и бюлетини от машинно гласуване са поставени в една прозрачна избирателна кутия, то гласовете се броят“ .

"Към момента нямаме сигнали за агитация или нарушения на изборния ден“, каза Венцеслав Механджийски. По думите му от една от секциите е получена информация, че машината не е отчела вота на гласоподавател. След повторно гласуване не е имало проблем.

Към 16.00 часа избирателната активност на територията на община Кюстендил е 32,43 %, което е по-малко в сравнение с първия тур на местните избори. На 29 октомври е отчетена избирателна активност от 34,28%.