Общинската избирателна комисия в Община Куклен постанови да бъде съставен акт на Мария Д. Пишева заради извършване на предизборна агитация в кметството на село Гълъбово, което е нарушение на чл. 182, ал. 1 от Изборния кодекс.

Решението е качено на интернет страницата на ОИК-Куклен, видя Plovdiv24.bg. Според подадения сигнал агитацията е станала на 17 октомври, когато заместващият кметския наместник – Мария Пишева е извършила предизборна агитация в полза на една определена партия, като е наблягала на числото "седем“, което трябва да бъде отбелязано и на трите бюлетини – за кмет на община, за общински съветници и за кмет на кметство, като дори се посочва и преференцията, която следва да бъде отбелязана в бюлетината за общински съветници (сто и осем).

Според решението на ОИК - Куклен - подробно са пресъздадени думите на г-жа Пишева, с които обяснява кой от тримата кандидати какво е работил и колко време е на съответната позиция. Прави се внушение, че за кмет на кметство Гълъбово има само един кандидат, а не двама.

Към подадения сигнал има и прикачен аудиофайл, като доказателство за направените от жалбоподателя твърдения. 

В протокола на ОИК има и приложен видео клип, на който според подателя на жалбата, се вижда как Мария Пишева и Л. Л. късат плакати на "конкурентния им кандидат“. Сочи се, че "80% от поставените преди това плакати на г-жа Мария Камбурова са скъсани“.

В ОИК - Куклен се получава и трето писмо по електронната поща, към което е прикачен още един аудио файл, без конкретизация кога е направен, като за него отново се твърди, че съдържа агитация от страна на Пишева.

За така направеното нарушение Изборния кодекс предвижда глоба е от 300 до 1000 лева.