На 11 и 12 септември 2024 г. в гр. Пловдив се проведе уъркшоп на тема "Устойчив дигитален бизнес". Той бе насочен към социални предприятия, служители и представители на вписаните социални предприятия от Южен централен регион, както и други заинтересовани страни.

Екипът на Областен информационен център се включи в програмата на втория ден с кратка презентация на новооткритата процедура на Програма "Техническа помощ" - "Активни и компетентни организации на гражданското общество за повишаване на добавената стойност на политиката на сближаване в България“.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 8,6 млн. лв., а максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проект – 53 000 лв. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 28.11.2024 г., 17:00 ч.

Предстои Управляващият орган да организира онлайн разяснителна кампания по процедурата, а регистрационна форма за участие и линк за съответния информационен ден ще бъдат публикувани на Единния информационен портал www.eufunds.bg.

Основните цели на процедурата са повишаване на административния капацитет на организации на гражданското общество за укрепване прилагането на принципа на партньорство за изпълнението на програмите от Споразумението за партньорство, както и повишаване на гражданското участие и ангажираност при разработването, изпълнението, мониторинга и оценката на програмите от Споразумението за партньорство.

Събитието е част от проект П41 "Развитие на социалната икономика“ от НПВУ, както и от проект Cyber4AllSTAR по програма "Дигитална Европа“ на European Commission на Европейски цифров иновационен хъб "Тракия“ в партньортство с Холистик.БГ.

Организатори на събитието са Еврпейски цифров иновационен хъб Тракия, Проект "Развитие на социалната икономика“ - Регионален Център Пловдив

и Холистик.БГ

Екипът на Областен информационен център – Пловдив е на разположение на всички заинтересовани страни, които имат нужда от консултация, свързана с актуалните възможности за финансиране от европейските фондове.

Областен информационен център – Пловдив е част от мрежата от 27 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.