На 19.01.2022г., на територията обслужвана от УП “Дъбника“-гр.Враца е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Това съобщиха от ОДМВР - Враца.. Проверени са 12 лица и 7 автомобила. Установени са 2 нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 18/19.01.2022г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества. Проверени са 15 автомобила и 20 лица. Съставени са 1 акт, 2 фиша и 6 ел.фиша по Закона за движение по пътищата.

На 19.01.2022г., на територията на РУ Мездра е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. В с. Дърманци, в микробус паркиран пред частен имот са намерени дърва за огрев без горска марка и без превозен билет. Служители на Държавно горско стопанство-Берковица са съставили акт на двама жители на гр.Мездра.

В дворно място в село Ослен Криводол са установени складирани дърва за огрев без горска марка. Съставен е акт по Закона за горите.

На 19/20.01.2022г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Проверени са 11 автомобила и 23 лица. Съставени са 3 фиша и 28 ел.фиша по Закона за движение по пътищата.