По традиция в навечерието на професионалния празник на служителите на МВР в областната дирекция бе организиран турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет, за участие в който бяха поканени представители на съдебната власт, на медиите, на областната и общинските администрации и на други институции, с които структурата си партнира. След задължителен предварителен инструктаж участниците застанаха на огневата линия. Всеки от тях имаше възможност първоначално за три пробни изстрела, след които следваха 5-те зачетни. Стреляше се от разстояние 10 м по мишена N 4- гръдна. Класирането бе индивидуално – отделно за мъже и за жени. В турнира се включиха близо 30 участници.

При жените надпреварата бе много оспорвана, за което свидетелствува фактът, че резултатите на заелите първите три места в крайното класиране се различават само с по една точка. Победата спечели Нели Димитрова от Окръжен съд-Търговище, с резултат от 45 точки. Втора остана Стояна Боянова от Окръжна прокуратура-Търговище, с 44 точки. Трета също на точка разлика – с резултат 43 т., е Невена Стоянова от Областна администрация-Търговище.

Не по-малко интересна бе и надпреварата при мъжете, където разликите в резултатите на заелите трите призови места също бяха минимални. Победител стана кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров с резултат 49 точки, пред Смилен Атанасов от Районна прокуратура-Търговище с 47 точки, и съдия Пламен Драганов от Окръжен съд-Търговище, с 45 т.

На победителите и техните подгласници бяха връчени възпоменателни флагчета от директора на ОДМВР-Търговище ст. комисар Светлин Петев.