Във връзка с медийни публикации, че представител на местната власт в с. Безден е нанесъл побой на млад мъж, ОДМВР-София информира, че в хода на извършената незабавна проверка не са установени данни за подобна съпричастност. Около 0.50 часа на 10 март в РУ-Костинброд е получен сигнал за нанесен побой на мъж в с. Безден. От ОДМВР-София съобщиха, че на място веднага са изпратени полицейски служители, които установили в близост до центъра на селото 22-годишен мъж във видимо нетрезво и неадекватно състояние с кръв по лицето. 

Мъжът не могъл да обясни какво се е случило. От екип на Спешна помощ той е транспортиран в болница за по-обстоен преглед. В по-късните часове на 10 март потърпевшият е подал заявителски материал в РУ-Костинброд, като посочил, че група негови познати са му нанесли побой в кафе аперитив в центъра на с. Безден. След незабавни оперативно-издирвателни действия посочените от него пет лица са установени и са им снети обяснения. 

По техни данни, 22-годишният мъж е бил във видимо нетрезво състояние, многократно е залитал в заведението, паднал е върху маса, а впоследствие и на пода, след което е бил придружен до  изхода на заведението от управителката. Материалите по случая са докладвани своевременно в Районна прокуратура-Костинброд и по случая е регистрирана преписка.

На 12 март младият мъж е посетил РУ-Костинброд, където е заявил, че не му е нанасян побой и не разполага с медицинска документация. Всички материали по случая са окомплектовани и изпратени на доклад в компетентната прокуратура.