ОДМВР – Сливен е създала организация за опазване на обществения ред на предстоящите празничните дни, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Сливен. За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия голям християнски празни-Великден, празниците 1 май, 6 май – Гергьовден и Ден на храбростта и българската армия, както и свързаните с тях почивни дни в ОДМВР и РДПБЗН-Сливен е създадена организация за опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност.

Подробности във връзка с предприетите марки бяха представени на брифинг днес от началник сектор "Пътна полиция" главен инспектор Илиян Николов, старши инспектор Сава Петров началник на Териториална полиция към РУ-Сливен и началник сектор "Превантивна и контролна дейност" към РДПБЗН-Сливен главен инспектор инж. Димитър Сяров.

Мерките, предприети в РУ-Сливен, по отношение на опазването на обществения ред и сигурността, са в няколко насоки и са идентични за районните управления в Котел, Нова Загора и Твърдица. В дните преди и по време на празника ще има засилено полицейско присъствие и контрол в района на храмовете в общинските центрове. Дежурства и патрули ще има в дните 23 април- Велика събота, 24 април Възкресение Христово и 6 май – Гергьовден. Ще се осъществява денонощен контрол с оглед опазване на обществения ред, недопускане извършването на криминални престъпления. Екипи на икономическа полиция ще следят за извършване на нерегламентирана търговска дейност. Съвместно със служители на ОДБХ се извършват проверки в търговски обекти по отношение на предлаганите хранителни продукти.

Екипи на Пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използване всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения на най-натоварените участъци в градовете, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия на територията на районните управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Контролът ще се осъществява:

21.04.22г. /четвъртък/ за времето от 14,00 до 21,00 часа,

22.04.22г. /петък/ за времето от 09,00 до 12,00 часа,

25.04.22г. /понеделник/ за времето от 14,00 до 21,00 часа,

Предвидени са специализирани операции по установяване на неправоспособни водачи, както и за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици. Проведени са срещи с РУО за предстоящи групови пътувания на ученици с цел служители на пътна полиция да проверят всички водачи, във връзка с правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на превозните средства, с които ще се пътува.