Нормално протича изборният ден на територията на Великотърновска община. Към този час не са констатирани никакви сериозни нарушения, няма и сигнали за такива, увериха за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

От там допълват и, че са предприети всички необходими мерки за опазване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване спокойното протичане на изборния ден.

В областта има разкрити общо 420 секции, които се охраняват от служители на полицията.

"Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 или на имейл izbori@mvr.bg. За областта работят още две линии - тел. 062/620 437 и 062/ 620 151“, поясняват от ОД на МВР.

Звената "Български документи за самоличност“ ще работят до 19:00 часа днес. Те издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични документи и такива с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От полицията припомнят още, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника, с цел заснемане начина на гласуване.

Служителите на министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.