Общественият ред, пожарната безопасност и спокойното протичане на изборния ден във Великотърновска област са гарантирани. Това увериха за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР в старата столица.

От допълват и, че полицейски екипи са поели охраната на всички 312 секции в областта.

"Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg и по места на тел. 062/620 437 и 620/151“, напомнят още от полицията.

Създадена е организация звената "Български документи за самоличност“ да работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични документи и такива с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

"Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника, с цел заснемане начина на гласуване“, допълват от ОД на МВР.

Служителите на министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.