До момента няма задържани при специализираната полицейска акция срещу търговията с гласове и битовата престъпност. Това каза началникът на отдел "Охранителна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора комисар Антон Иванов, предаде репортер на "Фокус". Това е втора такава операция за последната седмица. Този път във фокуса на действията на органите на реда, съвместно с други институции, са населените места в община Гълъбово.

Проверяват се частни имоти и търговски обекти в Гълъбово и съседните села. Полицейски екипи извършват проверки и в квартал "Лозенец" в Стара Загора. 

"Досега са проверени шест пункта които продават дървен материал за огрев, четири търговски обекта и седем адреса на частни лица, които съхраняван дървен материал за огрев без необходимите документи", каза комисар Иванов.

Комисар Иванов подчерта, че от началото на предизборната кампания преди предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, до момента на територията на ОД на МВР- Стара Загора няма образувани досъдебни производства. "Не са открити списъци с имена или лични карти, както и няма задържани, свързани с членовете от Наказателния кодекс, касаещи изборното законодателство, от 167 до 169-и“, допълни комисар Иванов.

Акцията ще продължи през целия ден в региона.