Няколко случая на насилие установиха полицаите в Старозагорско през уикенда, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. 

На 14 октомври, в 18.30ч. във Второ РУ-Стара Загора, е получено съобщение от 21-годишна жена, че по-рано през деня й е бил нанесен побой от съжителя й – 27–годишен мъж. По данни на пострадалата, по време на побоя мъжът я блъснал върху купчина стъкла, като при падането върху тях получила порезни рани по ръката. Обслужена е амбулаторно в медицинско заведение и е освободена. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.5а във вр. чл.130, ал.1 от НК.

Малко по-късно на същия ден, в 22.05ч. в РУ-Чирпан, е получено съобщение от 51-годишна жена, че на същата дата, около 21.50ч. на улица в с.Черна гора, е възникнал скандал, който прерастнал в сбиване между двама мъже на 32 и 33 години. По първоначални данни 33-годишният нанесъл удар с нож на 32-годишния. Пострадалият е настанен в болница с прободна рана, без опасност за живота. 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. В РУ-Чирпан е започнато досъдебно производство по чл.129, ал.1 от НК.

На 15 октомври, в 16:23ч. в РУ-Казанък, е получен сигнал за нанесен побой на възрастна жена в с. Ръжена. На място е установено че 50-годишен мъж е нанесъл побой на 80-годишната си майка, в резултат на което тя е получила телесна повреда в условията на домашно насилие. Жената е получила медицинска помощ и е освободена без опасност за живота. Образувано е досъдебно по чл. 131, ал.1, т.5а от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.