Украински гражданин с 3,05 промила алкохол в кръвта заловиха зад волана в Търновско. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че проверката е извършена вчера около 10:30 часа в село Самоводене.

"Екип на КАТ е спрял товарен автомобил, управляван от 46-годишен украински гражданин. При тест на водача за употреба на алкохол апаратът отчел 3,05 промила. Мъжът е отказал кръвна проба и е задържан за 24 часа. Два часа по-късно в областния град за проверка е спрян лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж. При проверка на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,32 промила. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР“, обясняват от полицията и допълват, че срещу двамата са започнати бързи производства

През първото денонощие на годината органите на реда са задържали и 27-годишен от Горна Оряховица, който е самокатастрофирал в Полски Тръмбеш.

"Вчера около 04:00 часа при обход в града полицейски патрул е забелязал самокатастрофирал автомобил. В хода на извършената проверка е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на алкохол. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 1,27 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ, а резултатът му от теста за наркотици е отрицателен“, посочват още от ОД на МВР.

По случая е образувана преписка.