Няколко пияни и надрусани шофьори хванаха старозагорските полицаи през почивните дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 7 септември, в РУ-Казанлък е започнато бързо производство затова, че 28-годишен мъж, на същата дата около 01:55ч. по път II-55, е управлявал л.а."Опел" след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което отчело 2.68 промила. 

Отново в събота, в РУ-Казанлък е започнато друго бързо производство по затова, че 47-годишен мъж, около 03:25ч. по ул."Шипченска епопея" в Казанлък, е управлявал л.а."Субару" след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което отчело 2.70 промила. 

В 23:00ч., полицейски екип от Първо РУ е спрял за проверка л.а."Опел" на бул."Никола Петков" в Стара Загора. 32-годишният водач е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, уредът отчел амфетамин и метамфетамин. Образувано е досъдебно производство.

На 8 септември, в РУ-Казанлък е започнато бързо производство затова, че 33-годишен мъж, около 00:20ч., в с.Горно Черковище, е управлявал л.а."Фолксваген" след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което отчело 1.83 промила. 

Във Второ РУ-Стара Загора е започнато бързо производство затова, че 36-годишен мъж, на същата дата около 19.15ч., на кръстовището на ул."Димчо Стаев" и бул. "Цар Симеон Велики" в Стара Загора, е управлявал л.а. "Пежо" под въздействие на наркотични вещества или техните аналози, установено с техническо средство, което отчело бензодиазепини и метадон.

Петимата мъже са задържани за срок до 24 часа.