През последните години Куртово Конаре продължава да напредва и е на път да претърпи значителни промени и подобрения в своята инфраструктура и обществени пространства. Един от най-важните въпроси, които вълнуват жителите, е свързан с канализацията - кога ще бъде изградена.

Добрата новина е, че проектът за помпена станция на колектора е вече готов, като са отделени 110 000 лева. Със завършения проект на стойност над 350 000 лева, осигуряването на необходимите средства става по-лесно. Освен канализацията, за селото са предвидени и 100 000 лева за проект за смяна на цялата водопроводна мрежа.

Освен за канализационната система в селото се извършват и редица други подобрения в инфраструктурата. За ремонт на тротоари са отделени 190 000 лева, като голяма част от проекта вече е изпълнен, а работата ще продължи до зимата. Освен това, се планира изграждането на ново футболно игрище, за което са отпуснати 120 000 лева, до края на мандата ще бъде поставено и LED осветление на стойност около 100 000 лева.

В центъра на селото предстои старата пързалка да бъде заменена с нова, а в големия парк да бъде поставена по-голяма катерушка с пързалки, като за основа ще бъде използван мулч. Не на последно място е ремонтът на читалището в Куртово Конаре, който надвишава 340 000 лв. Това обновяване включва нов покрив, дограма, под, електрическа инсталация и 150 нови столове. Салонът е възстановен, като е запазен духът и визията на стария. Това подобрение ще създаде подходящи условия за бъдещите културни и обществени събития в селото.