Курс за професионално обучение по професия “Парамедик", специалност “Транспортиране на пострадали и болни хора и оказване на първа помощ" тече във Велико Търново. Обучителите са от Центъра за професионално обучение към КНСБ, като техни партньори в инициативата са Филиал Велико Търново към Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, предаде кореспондент на “Фокус". Инициативата тръгва от Община Велико Търново.

В обучението са включени 10 безработни лица, насочени от Дирекция "Бюро по труда“ – Велико Търново. Продължителността на курса е 41 дни, разпределени между 300 учебни часа. След края на всеки, преминал успешно процеса и положил изпит, ще бъде издадено удостоверение за придобиване на квалификация.

Община Велико Търново реализира обучението по Мярка М03 "Професионално обучение за придобиване на квалификация" на Проект "Красива България“, в изпълнение на Проект, изпълняван от общината "Реконструкция и модернизация на базата на Домашен социален патронаж – Велико Търново, филиал с. Ново село“.