Няколко души са задържани в Старозагорско за притежание и разпространение на наркотици, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 21 ноември, около 20:30ч., по сигнал за разпространение на наркотични вещества на територията на гр.Стара Загора, на паркинг в града, служители на Второ РУ-Стара Загора, са задържали 30-годишен мъж, в когото е намерено и иззето пакетче съдържащо бяло на цвят вещество с кристална форма, за което изготвената експертиза установява, че е 0,13 грама метамфетамин. Задържан е бил и 24-годишен мъж, в когото полицаите са намерили полиетиленов плик с бяло кристалообразно вещество, за което изготвената експертиза показва, че е метамфетамин с тегло 1.95 грама. Образувани са две бързи производства за притежание на наркотични вещества.

На същото място, криминалистите са задържали и 35-годишен мъж, криминално проявен, осъждан. При последвали процесуално-следствени действия в него са намерени два полиетиленови плика с бяло кристалообразно вещество и едно синьо полиетиленово топче с бяло кристалообразно вещество. При последвали процесуално-следствени действия на адрес в с.Сърнево е намерена и иззета найлонова торба с бяло кристалообразно вещество. Изготвената експертиза установява, че наркотичното вещество е метамфетамин с общо тегло 27,65 грама. Образувано е досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. 35-годишният мъж, с постановление на Окръжна прокуратура-Стара Загора, е бил задържан за срок до 72 часа.

На 24 ноември, около 15.30ч., след получен сигнал за държане на наркотични вещества, служители на РУ-Гълъбово, в централната част на град Гълъбово, установяват 32-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. В хода на проверката, мъжът поглъща наркотичните вещества, които държи в ръката си и побягва, с което пречи на полицейските служители да изпълнят задълженията си, свързани с контрол върху наркотичните вещества, аналози и прекурсори. 32-годишният мъж е задържан до идването на медицински екип, предвид на погълнатия наркотик не е съставена заповед за задържането му. Получил е медицинска помощ и е освободен по негово желание, без опасност за живота. Иззета е слюнка за анализ. В РУ-Гълъбово е образувано досъдебно производство по чл.270, ал.2 вр. ал.1 от НК.