"Уважаеми жители и гости на с. Езеро, честит празник. От сърце ви поздравявам по случай деня на нашето село – Успение на Пресвета Богородица по стар стил и ви пожелавам да бъдете здрави и щастливи. Да сте позитивни, вярващи и вдъхновени. Нека си  докажем, че можем да бъдем единни, истински и човечни. Искрено да вярваме в едно по-светло бъдеще за нашето скъпо село Езеро и да го превърнем в по-добро място за живеене" с тези думи кметът на новозагорското село Езеро Мариета Парунева се обърна към всички, събрали се да отбележат празника на населеното място на 28-ми август.

Те бяха приветствани и от кмета на Общината Галя Захариева: "Искам да ви поздравя за празника и да ви кажа едно голямо "Благодаря" за всичко, което правите, за да ви е хубаво тук - в село Езеро, за да ви е уютно в домовете. Бъдете живи и здрави, пожелавам ви само хубави поводи, за да се събирате и прекрасни места, които създавате всеки ден, за да сте заедно във вашето прекрасно село."

Празничната програма в топлата лятна вечер продължи с химна на с. Езеро, изпълнен от Хора при Народно читaлище "Просвета – 1923" и Пенсионерски клуб "Вечна младост".

Музикални поздрави бяха отправени от Иван Петров, Величка Стоева, Виктория Владимирова и Катя Йорданова от с. Езеро. След тях изпълненията на Евгения Николова – народна певица и Веселин Георгиев и Калин Ангелов - музиканти, напълниха душите и сърцата на присъстващите.

Кулминацията на вечерта бе сияйната заря, осветила помръкналото небе над извилото се кръшно хоро на площада.