Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, което ще управлява Академията за таланти в с. Розово, бе учредено снощи в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Учредителите му решиха то да носи името "Естествен интелект".

"Това е Сдружение, което ще има отговорността да управлява Академията в село Розово. Така я наричаме, защото едно затворено училище оживя, благодарение на реконструкцията си, както и на много млади хора и общественността в село Розово, които искат тази сграда да заживее с децата и талантите им. Децата, които имат желание да опознават света, да се развиват и да станат достойни хора. Академията ще бъде място за нови открития и хора на следващия век", каза при учредяването кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.

Учредителите приеха устав на Сдружението и избраха с пълно единодушие Управителен съвет и контролни органи за срок от 3 години. Управителният съвет се състои от петима души - заместник-кметът на Община Казанлък Аксения Тилева, бизнесменът Белослав Белчев, кметът на село Розово Венцислав Колев, Вероника Коева и Михаела Иванова - членове на обществения съвет. Тричленен ще бъде контролният съвет на Сдружението, в състав Десислава Тинева, Анета Артинова и Здравко Балевски.

Основната дейност на Сдружението ще бъде свързана с извънучилищни занятия, пълноценно личностно и социално развитие на деца и младежи с изявен интерес в областта на науката, изкуствата и спорта.