Новото ръководствмо на Адвокатстката колегия в Пловдив встъпи в длъжност, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив. Молебен за здраве отслужи отец Виктор от митрополитския храм "Св. Марина". Тази вечер ще бъде и първото заседание на новия Адвокатски съвет, чийто председател е адвокат Георги Баев. За негов заместник е избрана Албена Йотова, а за секретар – Марта Божикова.

На отчетно изборно събрание на колегията, което се проведе на 29 и 30 януари освен новият председател бяха избрани и контролни органи и делегати за Общото събрание на адвокатите в страната.

Пловдивските адвокати изпратиха искане до Министерството на иновациите и растежа за включването на адвокатите и адвокатските дружества в предстоящия програмен период – програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП). Целта е те да получат получат достъп до европейско финансиране, равен с този на всички други предприятия и в България и такъв, какъвто им се следва по закон и с какъвто разполагат адвокатите и адвокатските дружества от останалите държави-членки на Европейския съюз.

Цветана ТОНЧЕВА