Новоизбраните кметове и общински съвети във видинските  общини Бойница, Грамада и Макреш днес полагат клетва, предаде репортер на "Фокус“. Със своя заповед Областният управител на Видин Иво Атанасов свиква днес първите заседания на новоизбраните общински съвети в трите общини на Видинска област.

Първи ще положат клетва и клетвени декларации ще подпишат преизбраните- общинският кмет Анета Генчева и кмета на село Раброво Галина Вакарицова, новият общински съвет в община Бойница. Церемонията е обявена от 10.30 ч. в кметството на община Бойница.

Днес от 13:30 ч., клетва ще положат общинските съветници в община Грамада и избраният за нов кметски мандат Милчо Башев.

От 15:30 ч. областният управител ще участва на тържествената сесия на общинския съвет в община Макреш, където отново е преизбран досегашният кмет Митко Антов. Клетва ще положат и новоизбраните общински съветници, както и преизбраните кметове на селата Подгоре и Раковица – Илия Каменов и Николай Ненчев.  

На първите заседания предстои да бъдат избрани председатели на общинските съвети. Откриването и ръководенето на сесиите ще се извърши от най-възрастните общински съветници по места.