За поредното ново сметище, образувало се в района на Велико Търново сигнализираха местни жители. Мястото е край северния вход на града - този в посока село Самоводене, предаде кореспондент на “Фокус". То е и в непосредствена близост до река Янтра, което е допълнителна предпоставка за екологична катастрофа. На снимките, публикувани от Иван Лазаров във Фейсбук, се виждат камари с боклуци - строителни и битови отпадъци, кашони, чували, стари дъски и какво ли още не.

Кадрите предизвикаха вълна от възмущение, като призивите отново са контролните институции да си вършат работата по-отговорно и да увеличат глобите за нарушителите. Част от коментарите упрекват управляващите - “Е това показва как и колко в тази Държава всичко е без КОНТРОЛ", пише един от потребителите. Друг пък му опонира, че “държавата не е виновна толкова за това, всичко е до възпитание", пише той и неговото мнение е подкрепено от десетки великотърновци.

Незаконните миркосметища в града и около него се увеличават в последите години, расте и броя на хората, които не се съобразяват със законовите разпоредби за това къде и как трябва да изхвърлят отпадъците си.

В социалните мрежи е пълно със снимки на незаконни сметища в почти всички търновски квартали.

И този път вероятно Общината ще почисти, а виновниците ще останат ненаказани.