Велико Търново вече официално си има нов тренировъчен терен, предаде кореспондент на "Фокус". Игрището е с естествено покритие и е разположено непосредствено до стадион "Ивайло". За откриването му в старата столица пристигна специално президента на БФС Георги Иванов. В церемонията се включиха кмета Даниел Панов и президента на "Етър ВТ“ Любомир Филипов.

Лентата прерязаха децата от младежките формации на "Етър ВТ" и женския отбор.

"Проекта Община Велико Търново реализира заедно с ОП "Спортни и имоти и прояви“, в партньорство с Българския футболен съюз и ФИФА. Проект, който се забави заради политическата криза, но въпреки всички сътресения в държавата ни през последните три години, ние успяхме успешно да доведем до край. С терена стадион "Ивайло“ придобива още по-завършен вид като спортен комплекс, отговарящ на изискванията на европейската и на световната футболна федерация. Това е гордост за Велико Търново, гордост за "Етър“, гордост за всички, чийто живот е свързан с футбола", коментира Даниел Панов. 

Той увери и, че Община Велико Търново ще продължи да надгражда инвестициите в спортната база. Втори етап на настоящия проект е облагородяване на цялото пространство край терена.

"А БФС ще финансира изграждането на осветление", обеща Георги Иванов.