Младежите от Съвета за младежка политика, които организират кампанията за рециклиране “Пазарджик обича", направиха третото си дарение на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик – пациентска прикреватна мониторингова система. Това съобщиха от лечебното заведение.

Участниците в кампанията на Съвета за младежка политика, “Пазарджик обича", направиха трето дарение на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Кампанията на младежите е свързана с рециклиране и вече от няколко годинии освен, помагайки на отделението в Пазарджик, успява успешно да промотира събирането и рециклирането на хартия, алуминиеви кенчета, капачки и пластмаса. Третото дарение на кампанията е пациентска прикреватна моторингова система, което е на стойност 3116 лв. Преди това кампания “Пазарджик обича" прави още две дарения на Неонатологично отделение – кислородни палатки и стерилизатор.

Такъв тип мониторингова система подпомага всички бебета, за които се полагат грижи в интензивния сектор на отделението. С него се следят денонощно жизнените функции и показателите на децата. Този апарат информира, когато имат проблеми с дишането и трябва да се намеси акушерка или лекар. "Помагаме на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, откакто сме започнали кампанията за събиране на пластмасови капачки и отпадъци. Вярваме, че когато имаме системни и последователни усилия резултатът ще е по-стойностен." заяви председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов.

От името на ръководството на болницата д-р Пиронова връчи благодарствено писмо на Съвета за младежка политика.

"Повече от три години Вие обединявате гражданите на Пазарджик за една добра кауза. Благородната Ви кампания за по-чиста природа и подкрепа на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик е пример как добрите намерения и обединените усилия помагат да се случват добрини. Кампанията "Пазарджик обича“ показва колко силни сме заедно“, подчертава изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.