Продължава монтирането на новия шестседалков лифт в Пампорово. Това съобщи за "Фокус“ Мариян Беляков – изпълнителен директор на "Пампорово“ АД. "Ще се справим в срок, не очакваме никакво забавяне. До момента всичко изглежда нормално и до откриването на зимния сезон, новият лифт трябва да работи“, поясни той. Шестседалковият лифт е от най-ново поколение, с откачащи се седалки, последно поколение задвижващ механизъм. Капацитетът му е около 3000 човека на час. Той ще обслужва най-натоварената част на ски зоната от Малина до кулата Снежанка, уточни Беляков.

По отношение на летния туристически сезон, той заяви, че с всяка следваща година, все повече туристи предпочитат да прекарват част от лятната си ваканция на планина. "Хората се стремят към все по-здравословен начин на живот и да бъдат повече сред природата. Атракциите, които планините предлагат през последно време стават все повече и все по-интересни за малки и големи. Това е една тенденция в световен мащаб“, посочи Беляков. Едни от най-посещаваните места от туристите в Пампорово са Адвенчър парка, който предлага много забавления за децата, кулата Снежанка, от която се разкрива красива 360-градусува гледка към Родопа планина, велопарка също е много популярен за любителите на планинското колоездене.  

Мариян Беляков допълни, че вървят ранните записвания за предстоящия зимен сезон в Пампорово. "На чуждите пазари те започват по-рано, някои от тях дори още от пролетта. Сега през есента се засилват особено много. Към момента ранните записвания са повече от задоволителни и при едни нормални условия и хубав сезон, мисля че ще имаме успешна зима“, каза още изпълнителният директор на "Пампорово“ АД.

Нели ГЕРГЬОВСКА