За втора поредна година школа "Новите майстори“ е поканена да вземе участие в Есенни вечери на изкуствата в Сандански, съобщиха за "Фокус“ от Сдружение "Партньори“. Събитията събират хора на изкуството от цяла България - художници, музиканти, писатели, артисти.

Възпитаниците на кюстендилската изобразителна школа са имали за задача да изпълнят монументален стенопис в самия център на града. Артистичният проект се явява продължение на миналогодишния стенопис и отново е изпълнен в характерния за школата авангарден стрийт стил.

Повече от 50 квадратни метра са изрисувани с колоритните изображения на летящи гълъби, изпълнени в макро размери. Идеята на стенописа носи така актуалното послание за мир в един все по-настръхнал от военни събития свят. Ярки запомнящи се цветове, флуоресцентни акценти и пръски боя изскачат от телата на птиците и преливат в иначе черно-белия свят, заобикалящ изображенията. Птиците се явяват олицетворение на мислите на три черно-бели изображения на деца, които са затворили сетивата си за твърде шумния и агресивен свят на възрастните.

"Децата искат само Мир“ е името на мащабната композиция, която събира погледите на стотиците минувачи и туристи в курортния град и предизвика голям интерес.