Жители на ул. "Димитър Благоев“ в Смолян излязоха на протест днес, с искане да разберат какво предстои да се направи на улицата им, която бе разкопана в началото на годината заради ремонти по водния цикъл, предаде репортер на "Фокус“. Хората смятаха, че предстои ремонт и изграждане само на един от тротоарите на улицата и изказаха своите притеснения пред временно изпълняващия длъжността кмет на Смолян, инж. Мариана Цекова. Тя им разясни, че предстои облагородяване на квартала и че ремонтът на улицата тече и тепърва ще видят положителните резултати от него.  

На място пристигна и собственикът на фирмата-изпълнител на обекта, Юлиян Инджов. Той заяви, че на ул. "Димитър Благоев“ ще има нови тротоари, нова асфалтова настилка, повече места за паркиране, повече озеленяване, повече пейки и изрази надежда да има и повече деца и млади хора в квартала.  

"На тази улица предстои промяна на тротоарните настилки – ще се извадят и ще се сложат нови. Ще се обособят допълнителни места за паркиране в тези площи, които сега са пълни с боклуци. Населението трябва прояви търпение, за да се случат нещата. Единият тротоар ще се направи за пешеходци, а другият ще е с паркоместа. Ремонтът няма да приключи по-рано от Нова година. Първият етап е да се сложи един пласт асфалт, за да не газят хората в калта, защото от следващата седмицата времето ще се развали и асфалтовите работи ще станат по-трудни. Работи се по улицата, ще се правят тротоарите ще се оправят пространствата между блоковете. Ще се посадят и дървета, ще се направи озеленяване, въпросът е да се поддържа след това и от живеещите на улицата“, каза още Инждов.