От ОДМВР – Перник съобщават на гражданите, че от 21.08.2024 г. /сряда/, започва приемането на заявления за право на ползване на регистрационни номера за автомобили по избор от номер РК 0001КВ до номер РК 0500КВ. 

Номерата са изложени в списък, с който гражданите могат да се запознаят на място, в пункта за регистрация на МПС в пернишкия кв. "Калкас“ или в деловодството на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник на адрес: ул. "Самоков“ № 1 и да направят своя избор чрез подаване на писмено заявление.

От полицията напомнят на гражданите, че чрез "Портал за електронни административни услуги на МВР“ може да бъде заявена електронната услуга "Предоставяне на право за ползване на табели с регистрационен номер по избор“. Услугата се заявява с валиден квалифициран електронен подпис в лично качество, от законен представител на юридическо лице или пълномощник на физическо/юридическо лице. Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на МВР, в Портала за електронни административни услуги, на адрес: e-uslugi.mvr.bg/services/applicationProcesses/371.