В Кюстендил се въвеждат нови облекчения при пътуване на хора с увреждания, съобщиха за "Фокус" от автобусния превозвач. Става въпрос за хора с намалена работоспособност над 70,99%. Те ще ползват абонаментни карти във вътрешноградския транспорт и междуселищни линии от общински и областни транспортни схеми. За тях абонаментните карти ще бъдат с 25% намаление от цената.

Пенсионерите ползват 50% намаление за вътрешноградски и по междуселищния автобусен транспорт. Картите се издават срещу предоставен документ за самоличност.

От автобусния превозвач припомниха, че картите за безплатен пътнически превоз на децата до навършване на 7 и на децата от 7 до 14 навършени години във вътрешноградския транспорт се издават:  по постоянен или настоящ адрес на родителите; срещу предоставено копие от акт за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето; документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващ постоянния или настоящ адрес на родителя/настойника.

Билетите за пътнически превоз на деца до навършване на 7 години и на деца от 7 до 14 навършени години по междуселищния автомобилен транспорт в страната се издават срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта на детето.