До края на годината се очаква да приключи ремонтът на сградата на Певческо дружество "Ангел Букорещлиев" в Пловдив. Това стана ясно при поредното посещение на кмета Костадин Димитров в залата в подножието на Сахат тепе.

Диригентът и председател на дружеството Илиян Тиганев, който ръководи и лично участва в дейностите по обновяване на близо 100-годишната сграда, разказа детайлно за подкрепата, която получава от институции и фирми.

Костадин Димитров, който е втори в листата на ГЕРБ-СДС за предсрочните избори, припомни, че един от двигателите за това обновяване на сградата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Впечатлен съм от енергията, вдъхновението и упоритостта, с които Илиян Тиганев работи не само за възстановяването на сградата, но и за развитието на културата в нашия град, уважавайки миналото и традициите", заяви кметът на Пловдив. Пианистът и диригент Илиян Тиганев е 13-ти в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС от гражданската квота.

Под негово ръководство хорът постигна големи успехи в страната и чужбина. Илиян Тиганев е носител на стипендия за постижения в сферата на културата, на награди от национални и международни конкурси. "Време е България да зазвучи в един ритъм – ритъмът на култура и прогрес", сподели Илиян Тиганев.

ГЕРБ гарантира изработването на специфични модели за финансирането в различните културни институции – театри, опери, филхармонии, както и нов Закон за меценатството, който да стимулира бизнеса да подпомага културата, заяви Костадин Димитров.

На изборите на 27-ми октомври ГЕРБ-СДС е с № 18 в бюлетината.