Нови медицински апарати от последно поколение се използват в работата на отделението по хемодиализа в МБАЛ - Добрич от тази седмица. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Георги Желязков, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. "Те са абсолютно съвременни и освен хемодиализа предлагат и хемодиафилтрация, което е най-съвременният метод за пациенти, които имат такъв тип необходимост от грижа“, посочи д-р Желязков.

Той подчерта, че с тази нова техника болницата става конкурентноспособна на национално ниво и буди гордост сред специалистите в добруджанския град. По думите на директора на болницата с много добри перспективи е също педиатричното отделение, където работят много млади специалисти, "които наистина работят, ерудирани са нещата да се случват и те наистина се случват“. Неотдавна в рамките на кампания беше обновено отделението. Там млади художници от Добрич изрисуваха стените в коридорите, където в цвят и форми оживяха приказни герои, които усмихват децата и не само тях. Д-р Желязков припомни, че в момента по европейски проект в МБАЛ - Добрич се изгражда чисто ново спешно отделение.

Надеждите са до следващото лято то да започне да функционира. С нескрита радост директорът на болницата отбеляза, че хирургичното отделение е също значително осъвременено и като база, и като апаратура. "Имаме изключително силно отделение по вътрешни болести - първо и второ, с апаратура за гастроскопии. Апаратурата, с която се обследва, е съвременна, нова, закупена през последните три години. Използва се и нова апаратура за изследване на дихателните пътища посредством микрокамери (бронхоскопия). Тя позволява реално и адекватно диагностициране на пациентите с по-сериозни заболявания, което позволява правилно и навременно лечение“, допълни д-р Желязков.



Жулиета НИКОЛОВА