Проблемите с водата в Пловдив на много места продължават. Граждани сигналзиират в социалните мрежи, че питейна вода се излива върху тротоарните площи на ул. Стоян Заимов с пресечката с ул. Иван Драсов и се образувал своеобразен микроязовир.

Taка е от сутрина. Въпреки сигналът, който е подаден от страна на гражданите, все още няма навременна реакция от страна на ВиК дружеството.

Plovdiv24.bg припомня, че налягането на водата по горните етажи на много от високите сгради в Пловдив продължава да е ниско. Причината е, че че има проблеми на Помпената станция на Пловдив.

"От ВиК ме увериха, че работят по отстраняване на аварията и скоро ще бъде отстранена. Надявам се да спазят обещанието си. Екипите на държавното дружество от вчера работят на терен, за да се справят по най-бързия начин с възникналите аварии", съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Днес, по данни na ВиК-Пловдив, има още две аварии в града - на ул. "Родопи" 70 и на ул. "Атон" с ул. "Силистра" в "Западен". Хората в района на двете проблемни зони ще бъдат без вода до 17:00.