Новата девойка "Кюстендилска пролет“ ще бъде избрана на 19 март. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Самият избор ще се състои в залата на Общинския драматичен театър, ще се излъчва онлайн. 16 са кандидатките. Тази година темата на празника ще бъдат цветята. Журито ще бъде съставено от предишни девойки, получили титлата през годините назад. По време на избора в залата ще бъдат допускани само журито,родителите на участничките, както и ако имат братя и сестри.

В музикалната програма ще вземат участие Йоана Сашова, Симона Петрова – Мона и Кристиян Янкулов. Ще има диоден екран на площад "Велбъжд“. Програмата ще започне от 19.00 часа. 1500 лева е наградата за девойка "Кюстендилска пролет“, нейните две подгласнички, както и девойката, избрана от публиката ще получат по 850 лева.

На 21 март – Празникът на Кюстендил, ще има молебен пред Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“. Предвидена е кратка музикална програма и предаване на символите на пролетта. Предвидено е на площад "Велбъжд“ да се организира цветно изложение "Кюстендилска пролет“ – изложба и базар на цветя и декоративна растителност. От 13.00 часа на Крепост "Хисарлъка“ ще има празнична програма.

Венцеслав ИЛЧЕВ